Over dieren

Eekhoorns: de harige charme van gemengde bossen

Pin
Send
Share
Send


  1. Eekhoorns vergeten sommige van hun caches met benodigdheden. Dankzij dit groeien nieuwe bomen.
  2. Eiwitten vervellen twee keer per jaar. In de lente en zomer zijn bontjassen op de meeste eekhoorns roodachtig goudkleurig, in de winter wordt de vacht zilvergrijs, dik, warm.
  3. Eekhoorns zwemmen. Het belangrijkste voor hen is om de staart niet te laten weken.
  4. Eekhoorns zijn overal behalve in Australië te vinden
  5. De tanden van eekhoorns (zoals andere knaagdieren) groeien constant
  6. Eekhoornvorst besteedt half in slaap

Eekhoorn Mysteries

Zit op een tak, geen vogel.
Er is een rode staart, geen vos.
------------------

Van tak naar tak
Zo snel als een bal
Rijdt door het bos
Rode circusartiest.
Tijdens de vlucht scheurde hij een brok af,
Sprong op de kofferbak
En rende weg in de holte.
------------------

We hebben het beest geleerd
Volgens twee van dergelijke tekens:
Hij is in een grijze bontjas in de winter,
En in een rode jas - in de zomer.

Kinderverzen over de eekhoorn

De zon verwarmde in het park,
De eekhoorn zat op een teefje.
We hebben haar gevoed met onze handen, -
Eekhoorn is onze harige vriend!
O. Denisova
------------------

Rood diertje
Noten op een pijnboom knabbelen
Snel als een pijl
Natuurlijk de eekhoorn.
V. Herhalingen

Educatief eekhoornspeelgoed

IgroCity heeft een zeer interessant ontwikkelingseiwit (zie de video hierboven). Het wordt "Belkin House" genoemd.

Onze eekhoorn leeft, zoals verwacht, in een hol en hij heeft veel, veel voorraden. Dat is erg handig om met je baby te tellen. We voeren een inventaris van voorraden uit en leren tegelijkertijd geleidelijk wiskunde!

Vrienden, voeg andere interessante informatie over eekhoorns toe, evenals gedichten en raadsels over hen, in de commentaren onderaan het artikel!

Algemene informatie

Eekhoorns zijn schattige donzige knaagdieren die over de hele wereld leven. Ze zijn niet alleen in Australië en in de uitgestrekte gebieden van Antarctica.

Hun gewicht overschrijdt zelden 1,5 kg, maar in lengte kunnen sommige soorten 50 cm bereiken.

In het wild leven eekhoorns niet meer dan 4 jaar, met zeldzame uitzonderingen. In gevangenschap kan de levensverwachting oplopen tot 12 jaar, maar er is een bijzonderheid: buiten het wild kunnen dieren niet fokken, ongeacht de gunstige omstandigheden die ze hiervoor hebben gecreëerd.

Het dier brengt 2 keer per jaar nakomelingen, in het nest zijn er maximaal 12 baby's, maar helaas overleven niet allemaal.

Er zijn verschillende soorten eekhoorns: vexa, vliegende eekhoorn, palm, rood. Maar de meest voorkomende is de eerste, of, zoals het ook wordt genoemd, gewoon, dus we zullen het er later over hebben.

Externe functies

De kleine omvang van de eekhoorn wordt meer dan gecompenseerd door zijn heldere uiterlijk.

Een bewegende schattige snuit is versierd met kralen van slimme ogen en beweegbare oren, bekroond met gevoelige borstels.

Eekhoornbont kan niet alleen een rode kleur hebben, de kleur hangt vaak af van het seizoen: tinten kunnen variëren van bruin-grijs-bruin tot vurig rood.

Twee keer per jaar afstoten. Maar de vacht op de staart wordt slechts één keer in dezelfde periode bijgewerkt.

De tanden en klauwen van eekhoorns zijn ongelooflijk sterk en krachtig, ze zijn in staat om noten te kraken, vast voedsel te knagen en het van moeilijk bereikbare plaatsen te krijgen.

Habitats

Een ideaal is een gemengd bos met veel hoge oude bomen. Daarin worden meestal holtes gevormd, en dit is de beste plek om voor een knaagdier te leven.

De belangrijkste vereiste is dat het droog is en zo weinig mogelijk direct zonlicht. Eekhoorns haten het een of het ander.

Als de eekhoorn geen geschikte holte kon vinden, is hij behoorlijk in staat om zelf een nest te bouwen. Het lijkt erg op een vogel, alleen sluit het van bovenaf. Binnen is alles perfect uitgerust en gevoerd, het wordt een gezellig, zacht en droog huis.

Eekhoorns zorgen voor hun veiligheid en bouwen vaak 2 uitgangen in open stopcontacten in geval van vijandelijke aanvallen.

Wat eten ze

De lijst met wat eiwitten eten is vrij breed. Beginnend met de schors van bomen en eindigend met noten. Maar bovenal houden ze van naaldzaden, die heel slim uit kegels worden geoogst.

Ze zijn dol op vogeleieren. Als iemand eiwit als onschadelijke veganisten beschouwt, vergist hij zich zeer. Eekhoorns kunnen kuikens verslinden in verwoeste nesten en zelfs jongen met hazen aanvallen. En ook kikkers, insecten, kleine vogels gaan naar voedsel.

Eekhoorns verschillen in zoverre dat ze zich in de winter opbergen, terwijl ze iets verbergen en er vervolgens naar zoeken is meer een instinct dan een bewuste actie. Ze slaan paddenstoelen, noten, zaden op. Ze kunnen zich echter niet herinneren waar de meeste bladwijzers zijn gemaakt.

Ze zijn in staat om gigantische, ongeveer 300 km afstanden te overbruggen op zoek naar voedsel. Maar als er voldoende voedsel is, leiden ze een zittende levensstijl.

Eekhoorns gaan vroeg in de ochtend eten. Tegelijkertijd werd een interessant feit opgemerkt: als het winderig is, gaan de dieren heel vroeg weg en het rustige weer draagt ​​blijkbaar bij aan een lange en zoete slaap, dus ze verschijnen veel later.

Gedrag functies

Waarnemers zeggen dat het schattige uiterlijk van eekhoorns vaak misleidend is. Dit zijn slimme, sluwe en soms agressieve dieren.

Eekhoorns kunnen gebaande paden vormen waarop hun sporen niet merkbaar zullen zijn. Nadat de eekhoorn ontbeten had, kon ze de hele dag in slaap vallen en verslapen.

Eekhoorns houden niet van water, maar zwemmen goed.

Ze zijn bang voor sterke wind, stormen, orkanen, sneeuwstormen en sneeuwstormen.

Als de eekhoorn gevaar voelde, dan staat hij op zijn achterpoten om zijn vijand te detecteren.

Waarschuwt familieleden van de waarschijnlijke problemen met scherpe en onaangename alarmerende kreten.

Hij houdt heel veel van noten en kraakt ze meesterlijk met krachtige kaken.

Ze is niet in staat pinda's te verteren en te assimileren, dus liefhebbers die eekhoorns in het park voeren, moeten dit beter weten en de dieren niet in gevaar brengen.

Het zal niet crashen, zelfs als het van een hoogte van 20-30 meter valt. Hij springt perfect en bestuurt zijn vlucht tijdens de sprong met behulp van de staart - een soort hefboom.

Moederschap en nakomelingen

De eekhoorn baart twee keer per jaar baby's - in de late winter - vroege lente en zomer.

Het vrouwtje wordt het epicentrum van het eekhoornuniversum en trekt hele menigten mannen aan die echt vechten voor de aandacht van de dame.

Na het paren trekken de mannen zich veilig terug. Onder hun instincten verschijnt zorg voor nakomelingen niet. Maar vrouwen zijn de meest echte gevoelige ouders die hun baby's niet verlaten tot een bepaalde leeftijd.

In één nest kunnen maximaal 20 kruimels zitten. Ze worden volledig hulpeloos geboren: naakt, blind, niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Als de eekhoorn het nest of de holte verlaat voor voedsel, bedekt hij de kinderen met mos zodat ze niet bevriezen.

Na 2 weken verschijnt de eerste vacht op de baby's, de ogen open. Dan begint de actieve groei van tanden en klauwen.

De kruimels zijn ongelooflijk nieuwsgierig en streven er constant naar om uit het nest te steken, vallen vaak uit of worden slachtoffer van roofdieren.

40 dagen na de geboorte kunnen eekhoorns al onafhankelijk van de boom naar de grond gaan en gewoon voedsel beginnen te eten. Na 5 maanden worden ze absoluut volwassenen.

Eekhoorns zijn zeer actieve, nieuwsgierige en vrolijke dieren. Tegelijkertijd worden goedgelovigen vaak het slachtoffer van hun naïviteit. Het is belangrijk voor mensen om te onthouden dat eiwitten alleen mogen worden gevoed met voedsel dat geschikt is voor hen, om de knaagdieren niet te schaden.

Eekhoorns zijn schattige kutjes die in bossen en zelfs stadsparken leven, wat ongelooflijk aangenaam is voor zowel kinderen als volwassenen. Ze bekijken is een plezier. Ondanks het feit dat de dieren van nature erg verlegen zijn, zijn ze vrij loyaal aan mensen en kunnen ze zelfs voedsel uit hun handen nemen. Feiten over het leven van deze schattige knaagdieren ...

7 Eekhoornfeiten

  • Het is bewezen dat eiwitten nog 52 miljoen jaar geleden bestonden. Bovendien zijn er gedurende deze tijd in hun uiterlijk geen duidelijke veranderingen geweest.
  • Eekhoorn, zoals iedereen weet, voedt zich met noten, kegels en zaden van coniferen. Wanneer dit voedsel niet genoeg is, kan het zichzelf verwennen met de eieren van kleine vogels. Dit dier is gecontra-indiceerd bij het eten van pinda's, omdat het eiwit van deze noten het lichaam niet opneemt.
  • Deze dieren zijn erg productief. Gedurende het jaar slaagt het vrouwtje er drie keer in om nakomelingen te brengen. De zwangerschap duurt 35 tot 40 dagen. In het nest van 3 tot 10 eekhoorns, elk met een gewicht tot 50 gram. Peuters worden blind geboren, zonder tanden en met klauwen. Interessant is dat in gevangenschap eiwitten niet broeden.
  • In de winter nestelen eekhoorns om niet te bevriezen. Ze slaan ongeveer 2500 noten op en verzamelen in nesten van 4-6 personen.
  • Het geslacht van eiwitten omvat ongeveer 300 soorten. Bovendien is de levensverwachting van alle soorten hetzelfde: van 3 tot 5 jaar in vrijheid, in gevangenschap - van 10 tot 13.
  • Eekhoorns zijn overwegend nachtelijk en 's avonds. Ze zijn goed georiënteerd en zien in het donker, wat een uitstekende factor is voor het verzamelen van voedsel op een later tijdstip.
  • De voortanden van eekhoorns stoppen niet met groeien gedurende het hele leven. Als ze te groot zijn geworden, kan de eekhoorn geen noot kraken en sterft van de honger. Ze moeten constant aan iets knabbelen om de extra lengte af te slijpen.

TOP 3: de meest interessante feiten over eiwitten

  1. Het afstoten van dit dier gebeurt maximaal twee keer per jaar. De kleur van de wol is heel anders: van lichtrood tot grijsbruin.
  2. De lichaamslengte van een eekhoorn zonder staart bereikt 25 cm, gewicht niet meer dan 2 kg.
  3. Deze dieren hebben een geweldig reukvermogen. Hiermee kunnen ze hun favoriete lekkernijen gedurende 2 km ruiken, en vrouwtjes tijdens het paren.

Eekhoorns zijn snelle, moedige en intelligente dieren. Ze zijn de "favorieten" van de mens en dit is niet verwonderlijk, omdat de dieren altijd wederkerig zijn. Opmerkelijk is dat eekhoorns zich behoorlijk op hun gemak voelen in gevangenschap. Vind je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden.

Recordhouders rennen, springen en zwemmen

Wetenschappers kennen meer dan drie dozijn eekhoornsoorten, exclusief verschillende verwante geslachten, en ze leven in gematigde zones, bijna overal waar bomen groeien, behalve misschien Australië en Antarctica. Kronen van bomen - het element van dieren. Ze bewegen behendig en met vaste snelheid langs boomstammen, springen van tak naar tak en van boom naar boom, bovendien kunnen hun lange sprongen 10-15 meter bereiken.

Ze springen op de grond, maar niet zo zelfverzekerd. In dit geval is vooral het verschil in grootte tussen de lange achterpoten en de korte voorpoten merkbaar. Bovendien kunnen eiwitten uitstekend zwemmen. Onderzoekers beschreven gevallen waarin ze rivieren en meren overstaken. Maar ze doen dit alleen wanneer het nodig wordt om hun habitat te veranderen. Onder normale omstandigheden houden ze niet van vocht en water, net als de brandende stralen van de zon.

Eiwitten sissy

Maar over het algemeen houden deze zachte dieren niet van slecht weer: zowel in de hete middag als op ijzige dagen geven ze er de voorkeur aan om rustig weg te dommelen in hun nesten (winsten, zoals jagers ze noemen), die zijn uitgerust volgens de hoogste klasse. Zelfs hun tijdelijke woningen, omgezet van vogelnesten, zijn zorgvuldig bekleed met zacht strooisel van bladeren, droog gras, korstmossen en mos, en bovenop zijn ze bedekt met waterdichte "koepels".

Helaas is een dergelijke degelijkheid vaak niet in hun voordeel. Omdat zelfs bij een vorst van 15-18 graden de temperatuur in Guinea comfortabel 20 graden Celsius is, beginnen vlooien daar en moeten de eiwitten zich in een ander nest nestelen.

Hoogcalorische voeding

Favoriete eiwitvoedingsmiddelen zijn sparren en dennenappels. Ze haalden ze uit met een benijdenswaardige snelheid: om een ​​paar honderd zaden te krijgen, hebben ze anderhalf tot drie minuten nodig. Naast kegels eten eekhoorns graag allerlei soorten noten, die ze vakkundig kraken met hun scherpe voortanden.

Eekhoorn noten

Het feit dat tanden kunnen worden gebroken, deze dieren moeten zich geen zorgen maken, omdat nieuwe groeien in plaats van de verlorenen. Eekhoorns voeden zich ook met paddestoelen, wilde roos, verschillende bessen, eikels, berkkatjes, korstmossen, knoppen en scheuten van bomen en struiken, evenals mieren, vlinders, vogeleieren en zelfs vogels als ze ermee kunnen omgaan.

De voordelen van eiwitten

Een van de meest karakteristieke gewoonten van eekhoorns is hun vermogen om voorraden aan te leggen. Alles wat in het koude seizoen kan worden gegeten, verstopt zich in de holtes van bomen, in aarden kuilen, in de sneeuw, hangt en prikt aan takken. Hierdoor kunnen ze overleven, maar tegelijkertijd vinden ze geen vijfde van hun 'schuilplaatsen', wat zelfs aanzienlijke voordelen voor het milieu oplevert. Hongerige vogels kunnen deze reserves gebruiken, en als zaden, noten en kegels niet worden opgeëist, ontkiemen ze meestal in het voorjaar en vullen ze de bosgroei aan.

Pin
Send
Share
Send