Over dieren

Duidelijke whisky

Pin
Send
Share
Send


Duidelijke whisky

Wetenschappelijke classificatie
koninkrijk:dieren
typt u:snaar
klasse:zoogdieren
order:knaagdieren
familie:chinchilla
Rod:Duidelijke Whisky
Bekijk:Duidelijke whisky
Latijnse naam Lagostomus maximus
(Desmarest, 1833) Synoniemen
  • Lagostomus pamparum (Schinz, 1825)
  • Lagostomus trichodactylus Brookes, 1828
  • Viscaccia americana Schinz, 1825

: Ongeldige of ontbrekende afbeelding

Minst bezorgd
IUCN 3.1 Minste zorg: www.iucnredlist.org/details/11170 11170

Duidelijke whisky of platte snorhaar (Lat. Lagostomus maximus ) - een soort zoogdieren uit de chinchilla-familie (Chinchillidae).

Beschrijving

Het heeft een korte zachte vacht, grijsbruin aan de achterkant, bleker aan de zijkanten en wit op de buik. Beide geslachten hebben witte vlekken op de wangen en boven de ogen. Er werden geen seizoensgebonden bontkleurveranderingen opgemerkt. Het hoofd is massief, ogen en oren zijn groot. Voorpoten zijn kort, achterpoten zijn lang en gespierd. Op de voorvoet bevinden zich vier lange, flexibele vingers. De achterste voet is uitgestrekt en drie vingers erop zijn bewapend met sterke klauwen. Bij dieren is seksueel dimorfisme uitgesproken. Mannen hebben een massief hoofd en een helder masker op hun gezichten, en ze zijn veel groter dan vrouwen. De massa van mannen is van 5 tot 8,8 kg, de lengte van het lichaam is 68-82 cm, de lengte van de staart is 15-20 cm, de lengte van de oren is 5-6,5 cm. De massa van de vrouwtjes is 3,5-5 kg, en de lichaamslengte is 53-73 cm, staartlengte 13-17 cm, oorlengte 5-6 cm Levensduur in gevangenschap is 9 jaar.

Verspreiding

De soort leeft in Noord-, Midden- en Oost-Argentinië, Zuid- en West-Paraguay en in Zuidoost-Bolivia.

Gewoon viskasha leeft op de vlaktes, waaronder subtropische, vochtige laaglanden in het noordoosten van Argentinië, droge struiken van Paraguay, Bolivia, Noord- en Midden-Argentinië, droogtebestendige steppen van Midden-Argentinië en woestijnstruiken. Duidelijke Viskach koloniale dieren. Van een tot drie mannetjes en twee tot vier keer meer vrouwtjes leven in het gemeenschappelijke stelsel van gaten op enkele centimeters tot enkele meters van elkaar. De grootte van de uitgangen van de gaten is afhankelijk van het type grond en het aantal inwoners (van 12 cm tot 1 m, de helling van het gat is 10-30 graden, de diepte is meer dan 2 m). Stokken, botten, uitwerpselen van koeien en andere objecten worden verzameld en op laagland snorharen rond de ingangen naar holen geplaatst om hun geur te onderbreken en holen te beschermen tegen overstromingen.

Reproduktie

Het paarseizoen in de natuur is seizoensgebonden. De draagtijd duurt 154 dagen, estrus duurt 40 dagen en vindt plaats in de herfst, in het voorjaar worden één tot vier welpen geboren. Vrouwtjes bereiken de puberteit op 215-jarige leeftijd (7-8 maanden). De puberteit van mannen vindt plaats op de leeftijd van 12-16 maanden.

Aantekeningen

  1. a). Sokolov V.E. Systematiek van zoogdieren. Volume 2. Haas, knaagdieren. - M.: Higher school, 1977. - S. 414. - 494 p.
    b). Sokolov V.E. Het tweetalige woordenboek met diernamen. Zoogdieren. Latijn, Russisch, Engels, Duits, Frans. / bewerkt door Acad. V. E. Sokolova. - M .: Rus. lang., 1984. - S. 198. - 10.000 exemplaren.
  2. Volledige geïllustreerde encyclopedie. "Zoogdieren" Prins. 2 = The New Encyclopedia of Mammals / Ed. D. MacDonald. - M .: "Omega", 2007. - S. 454. - 3000 exemplaren. - ISBN 978-5-465-01346-8.

Literatuur

  • John E. Jackson, Lyn C. Branch und Diego Villarreal: Lagostomus maximus. in Zoogdier soorten, 543 (1996), S. 1-6 www.science.smith.edu/departments/Biology/VHAYSSEN/msi/pdf/i0076-3519-543-01-0001.pdf PDF
  • Ronald M. Nowak: Walker’s Mammals of the World. Johns Hopkins University Press, 1999 ISBN 0-8018-5789-9
  • D. E. Wilson und D. M. Reeder: Zoogdierensoorten van de wereld. Johns Hopkins University Press, 2005. ISBN 0-8018-8221-4

Eten

Het heeft een korte zachte vacht, grijsbruin aan de achterkant, bleker aan de zijkanten en wit op de buik. Beide geslachten hebben witte vlekken op de wangen en boven de ogen. Er werden geen seizoensgebonden bontkleurveranderingen opgemerkt. Het hoofd is massief, ogen en oren zijn groot. Voorpoten zijn kort, achterpoten zijn lang en gespierd. Op de voorvoet bevinden zich vier lange, flexibele vingers. De achterste voet is uitgestrekt en drie vingers erop zijn bewapend met sterke klauwen. Bij dieren is seksueel dimorfisme uitgesproken. Mannen hebben een massief hoofd en een helder masker op hun gezichten, en ze zijn veel groter dan vrouwen. De massa van mannen is van 5 tot 8,8 kg, de lengte van het lichaam is 68-82 cm, de lengte van de staart is 15-20 cm, de lengte van de oren is 5-6,5 cm. De massa van de vrouwtjes is 3,5-5 kg, en de lichaamslengte is 53-73 cm, staartlengte 13-17 cm, oorlengte 5-6 cm Levensduur in gevangenschap is 9 jaar.

Distributie |

Pin
Send
Share
Send