Over dieren

Auerhoen steen

Pin
Send
Share
Send


Home / - Volgende weergave Volume 2 / Capercaillie / Tetrao urogalloides Middendorf, 1851

Type naam:capercaillie
Latijnse naam:Tetrao urogalloides Middendorf, 1851
Engelse naam:Zwarte auerhoen
Latijnse synoniemen:Tetrao parvirostris Bonaparte, 1856
order:Kip (Galliformes)
familie:Grouse (Tetraonidae)
Rod:Auerhoen (Tetrao Linnaeus, 1758)
status:Nestelende, zittende uitstraling.

Algemene kenmerken en veldkenmerken

Zoals gewoon, is het auerhoen een typische bosbewoner en leidt een nogal geheimzinnige levensstijl. In levensstijl verschilt het niet veel van de vorige soort. Bewoond in lariks taiga, die voor het grootste deel schaars is dan andere soorten taiga-bossen, is het auerhoen meer vatbaar voor open gebieden en vermijdt nog meer dichte donkere naaldbossen. Met een aanzienlijk kleinere omvang en een relatief langere staart, is deze soort mobieler, gebruikt hij vaker vluchten in het proces van dagelijkse bewegingen en is de mate van rust niet zo groot als die van een gewone auerhoen. Het korhoen kan, tijdens het vliegen, met name van de ene heuvelrug naar de andere, een hoogte tot 1.000 m boven de grond bereiken (S. P. Kirpichev, mondelinge communicatie). Meestal brengen deze vogels op de grond door. Uit de analyse van voer kan worden vastgesteld dat vanaf het moment van ontdooien formatie en tot de volgende winter, de auerhoen bijna uitsluitend op de grond voedt.

De vocale reacties van het auerhoen zijn bijna niet onderzocht. In de regel zijn vogels erg stil. Gealarmeerde mannen geven een aritmisch licht klikgeluid (Kozlova, 1930). A. Kretschmar hoorde in het voorjaar van mannen klinkt vergelijkbaar met de schreeuw van een witte patrijs.

Net als de vorige soort, verschilt het auerhoen in de natuur goed van andere korhoenvogels in zijn grootte. Het is erg belangrijk om onderscheid te maken tussen deze twee soorten auerhoen op de plaatsen waar ze samenleven (de vallei van de rivier de Vilyui, de Baikal-regio, de bovenloop van de Lower Tunguzka) om verwarring te voorkomen. In het geval van mannen is dit relatief eenvoudig. De auerhoen verschilt goed van de gewone auerhoen in zwarte kleur met contrasterende witte vlekken op de vleugels en op de staartveren, evenals een lange staart en een kleine donkere snavel. De situatie is ingewikkelder bij vrouwen, en ze kunnen alleen op korte afstand nauwkeurig worden onderscheiden. Het belangrijkste verschil tussen het vrouwelijke auerhoen is de volledige afwezigheid van rode gebieden op de thoracale plastron. De struma ziet er donkerder uit dan de rest van de bodem vanwege de dicht op elkaar staande zwarte dwarsstrepen. Van het origineel in kleur en grootte van het vrouwelijke zwarte korhoen, onderscheidt het vrouwelijke korhoen, evenals de vorige soort, zich door de afwezigheid van een witte spiegel op de vleugel.

Beschrijving

Het kleuren. Mannetje in vers verenkleed (herfst, winter, lente). De algemene kleuring is erg donker, van donkerbruin tot zwart, met grote contrasterende witte vlekken van een druppelvormige vorm op de vleugel (op de toppen van het secundaire vliegwiel, middelgrote en kleine afdekveren, schouder), op de bovenste en in mindere mate op de onderste afdekveren van de staart en aan de zijkanten lichaam. Hoofd en nek zijn zwart, met een metaalachtige glans. De rug, onderrug en nadhvoste zijn donkerbruin en de veren van het achterste deel van de nadvizh hebben witte apicale marges. Het onderste deel van het lichaam is donkerbruin, op de borst is een brede zwarte plastron met een groenachtige metaalachtige tint.

Het verenkleed van de benen is bruin, in het onderste deel van het onderbeen op de veren wordt meestal witte dwarsstrip ontwikkeld, of er zijn grote apicale witte vlekken. Primaire vliegvleugels zijn bruin van kleur, de buitenste zijn lichter dan de interne, de randen van de buitenste zijn op de 5e en 6e, minder vaak op de 7e en 8e van de vliegen is er een witachtige strook. De kleine vliegwormen zijn donkerder, met brede witte uiteinden in het midden onderbroken: alleen op sommige binnenveren zijn ze solide, en op de binnenste veren worden ze wazig, gevlekt met bruine vlekken. De witte hoekpunten van de kleine vliegwormen vormen een tweede witte strook op de gevouwen vleugel. De eerste strook, breder en minder regelmatig, wordt gevormd door de witte toppen van grote, middelgrote en kleine bedekkende veren. De grootte en vorm van deze witte hoekpuntspots zijn onderhevig aan significante individuele veranderingen. De witte toppen van de schouderveren vormen min of meer doorlopende longitudinale strepen aan de zijkanten van de rug. Axillaire veren zijn wit, met brede donkerbruine pieken. De staartveren zijn zwartachtig bruin. De bovenste staartovertrekken zijn zwart, met brede witte pieken die elkaar vaak overlappen. Lagere dekbedden zijn van dezelfde kleur, maar witte toppen kunnen al en soms zelfs volledig afwezig zijn op afzonderlijke veren. Snavel en klauwen zijn zwart.

Man in de eerste outfit voor volwassenen. Bij algemene overeenkomsten is de kleur van de eenjarige mannen bruiner, is er vrijwel geen metaalachtige glans op het hoofd en de nek en is de glanzende plastron op de struma smaller. Op de veren van de mantel en mantel is een jetpatroon ontwikkeld, evenals op de bovenste bedekkende veren van de staart. In mindere mate wordt druppel ook ontwikkeld langs de randen van de staartveren, soms is het hier niet. Op dezelfde veren zijn er, net als de vorige soort in dezelfde outfit, smalle apicale strepen van witte kleur, meestal alleen op 3-4 centrale paren. Op de externe banen van kleine vliegwielen is een bruin gestreept patroon goed ontwikkeld. Sommige exemplaren in de hoofdhelft van het 1e kleine viaduct hebben een brede witte vlek. Axillaire veren zijn vaak helemaal wit.

Volwassen vrouwtje. De kleur van de top is gevlekt, van geelachtig rood, zwart of bruin en grijsachtig buffy strepen. Bij veel mensen worden de grijs-okerachtige apicale strepen gevlekt met kleine en donkere longitudinale slagen; deze strepen met voldoende breedte vormen uniform gekleurde grijze gebieden op de nek en zijkanten van de nek. Een golvend kruis gestreept patroon van de onderkant van het lichaam wordt gecreëerd door afwisselend strepen van dezelfde kleuren, alleen de donkerbruine apicale streep is smaller en de apicale streep is witachtig. Op de veren van de buik zijn de apicale strips vaak erg smal, waardoor het midden van de buik donkerder en monotoon lijkt. Op de borst hebben de apicale zwartbruine strepen een metaalachtige glans en geven een bijzondere uitstroom naar de donkere thoracale plastron. De kleur van de keel en de onderkant van de nek is buffy en lichter. De bevedering van de poten is grijsachtig wit, met lichtbruine dwarsstrepen. De veren van de veren zijn bruin met een wazig gestreept patroon en witte apicale randen (behalve de buitenste). Op de vleugeldekken zijn er witte pieken, vooral breed op grote en middelgrote deksels, en witte pieken op de schouderveren vormen intermitterende witte strepen aan de zijkanten van de rug. De staartveren zijn, net als de bovenste staartbedekkingen, bruin met een buffy dwarspatroon en witte pieken. Bijzonder brede witte pieken zijn de onderste staartbedekkingen.

Jeugdoutfit (mannen en vrouwen). De algemene kleurtoon is grijsachtig buffy, met een gestreept patroon, gecompliceerd aan de achterkant door staafachtige witte strepen, waardoor een longitudinale streep ontstaat. Witachtige veren van de vleugel, onderrug, nadhvost en helmen worden gekenmerkt door witachtige staafstroken, die zich aan het uiteinde van de veer scherp uitbreiden tot een driehoekige plek.

Valse meid. Boven geelachtig bruin, op de achterkant van het hoofd een bruine dop met een zwarte rand. Er zijn iets meer zwarte strepen en vlekken aan de zijkanten van de kop van het kuiken dan het kuiken van de vorige soort. De rug is buffy bruin met een vaag bruinachtig patroon. De onderkant is buffy-geel, met een helderdere gele kleur van het onderste deel van de nek en kin. Een roodachtige strook gaat door de struma, soms bijna niet uitgedrukt.

Ondersoort taxonomie

De continentale auerhoenpopulaties in het hele gebied, met uitzondering van alleen het zuidwestelijke deel, zijn praktisch niet van elkaar te onderscheiden. Isolatie in het verleden van een aantal ondersoorten (T. en. Sachalinensis Bogdanov, 1884, T. en. Macrurus Stegmann, 1926, T. en. Janensis Tugarinov in Grote, 1932, T. u. Turensis Buturlin, 1932, T. u. Kolymensis Buturlin, 1932) werd veroorzaakt door een kleine hoeveelheid vergelijkend materiaal en onwetendheid over leeftijdsgerelateerde variabiliteit in grootte en kleur. Dit werd vooral duidelijk na het werk van Kirpichev (1959, 1961, 1972). Daarom zijn alle hierboven genoemde ondersoorten, gebaseerd op een volledige revisie, door mij gereduceerd tot synoniemen van de nominatieve ondersoorten.

Tegelijkertijd worden auerhoen, die het zuidwestelijke deel van het bereik bewoont (Baikal, Sayan, Mongolië), toegewezen in een afzonderlijke ondersoort van T. en. stegmanni (Potapov, 1985) op basis van de speciale kleuring van het onderlichaam van de mannetjes: de witte apicale strips op de veren van de borst en de zijkanten van het lichaam creëren een eigenaardig patroon, bijna hetzelfde als dat van de mannetjes van het wilde korhoen Falcipennis franklinii. Het rotshoen van Kamtsjatka, lange tijd geïsoleerd van de bevolking van het vasteland, staat vrij uit elkaar. Deze vorm, T. en. kamtschaticus Kittlitz, 1858, verschilt sterk van het vasteland voornamelijk in kleur en, in mindere mate, in lichaamsgrootte en verhoudingen. Volwassen mannetjes worden gekenmerkt door een donkergrijze kleur, alleen het hoofd en de voorkant van de nek blijven zwart. Op het bovenste deel van het lichaam is een klein, gestroomlijnd patroon ontwikkeld, dat een bruine tint op de mantel aanneemt, waardoor het hoen van Kamchatka erg lijkt op de jonge mannetjes van de gewone auerhoen. De kleur van de bovenkant van volwassen vrouwtjes is bijna dezelfde als die van de vrouwtjes van de South Ural-ondersoort van het auerhoen, en een rode kleur wordt ook ontwikkeld op de borst. Alleen witte vlekken op de vleugelbedekkingen en de bovenste staartbedekkingen zijn even groot als in de vasteland-auerhoenpopulaties, d.w.z. de meest opvallende soortspecifieke karakters blijven duidelijk uitgesproken.

Verspreiding

Het auerhoen woont in de boszone van Oost-Siberië en het Verre Oosten. De noordgrens van het bereik van Turukhansk en tot aan Anadyr valt meestal samen met de noordgrens van het bos, veel verder dan de poolcirkel (langs de rivieren: Popigay en Lena tot 71 ° N, Yana, Indigirka en Kolyma - tot 67 ° - 68 ° N) en het vangen van de benedenloop van de rivieren Omolon en Bolshaya Anyuy (Vorobyov, 1963). De oostelijke grens van de middelste loop van Anadyr daalt af naar het zuiden en vangt de bovenste loop van de rivier. Penzhin, en gaat naar de zeekust.

Figuur 29. Bereik van stenen auerhoen
1 - Tetrao urogalloides urogalloides, 2 - T. u. stegmanni, 3 - T. u. kamtschaticus.

Verder naar het zuiden daalt de grens langs de kust naar de monding van de rivier. Armu (46 ° N) en de riviervallei. Kemy (Vorobyov, 1954; Kaplanov, 1979). In de bergen van Sikhote-Alin bereikt de bovenste rivier. Bikin (vrouwelijk genomen), de rivieren Armu en Cave. De zuidelijke grens wordt hier bepaald door de contour van de diepte van de sneeuwbedekking van 40 cm (Kaplanov, 1979). Verder gaat de grens over naar de westelijke hellingen van Sikhote-Alin en stijgt naar de Amoervallei, naar het noorden draaiend naar het westen en opnieuw langs de zuidelijke oever van de Amoer nabij Blagoveshchensk. Vanaf hier, het vastleggen van de hooggelegen taiga van Greater Khingan, daalt het een kleine richel af naar het zuiden naar de bron van de rivier. Hailar. Niet gevonden op Maly Khingan (Yakovlev, 1929).

Verder bedekt de grens de benedenloop van Argun en gaat in zuidwestelijke richting langs de voet van de Borshch-bergkam naar Khentei, en schetst deze vanuit het zuiden, vangt de middenloop van de rivier. Selenga, bossen van Khangai, Khubsugul-bekken en Oost-Sayan (de bronnen van de rivieren Oka en Irkut) en keert opnieuw terug naar het oosten, naar de zuidpunt van het Baikalmeer. De auerhoen is te vinden in de noordelijke en zuidelijke Baikal-regio, alleen hier met uitzicht op de westelijke oever van het meer. Vanaf de noordwestelijke kust strekt de grens van het bereik zich uit tot de bovenloop van de Lower Tunguzka, waar stenen korhoen gebruikelijk zijn van Erbogachen tot Tura, en mogelijk samenkomen naar Turukhansk (Tkachenko, 1924). De grens hier is blijkbaar mobiel en het auerhoen komt soms op deze plaatsen samen en verdwijnt dan. Het meest noordwestelijke punt is de bron van de rivier. Rybnaya (Kretschmar, 1966).

Geïsoleerde delen van het assortiment bevinden zich in Kamchatka en Sakhalin. In Kamchatka bewoont deze soort alle bosdelen van het schiereiland in het noorden tot 59 ° C. w. (zijn aanwezigheid op de rivier Vyvenka is niet bevestigd). Op Sakhalin wordt het zuidwaarts verdeeld tot ongeveer 48 ° C. w. (Voronov et al., 1975). Er zijn bijna geen gegevens over wijzigingen in het bereik voor de historische periode. Er zijn alleen aanwijzingen dat vóór het begin van de XIX eeuw. dit auerhoen woonde ook in Klein-Khingan en werd gevonden in het noordelijke deel van de provincie Hebei (Cheng, 1978).

Overwinteren

Het auerhoen in de winter is veel mobieler dan het gewone en er zijn aanwijzingen voor significante bewegingen van vogels in de winter. In het Vilyuya-bekken bijvoorbeeld, in januari - februari 1968, zijn grote korhoenders in grote aantallen naar het oosten verplaatst (Perfilyev, 1975). Vogels brengen de winter door op scholen, de mannetjes zijn gescheiden van de vrouwtjes en hoe hoger het aantal auerhoen, hoe groter de koppels. De levensstijl in de winter is eentonig. Vogels verlaten de besneeuwde kamers in de ochtend en beginnen onmiddellijk te eten, vliegen naar bomen of wandelen in de sneeuw. Als gevolg van het constant bijten van scheuten op veel lariksen, worden bijzondere sferische krokussen gevormd (Mezhenny, 1957).

Midden op de dag rusten vogels of begraven zichzelf in de sneeuw, of zitten op de kronen van bomen. In de noordelijke delen van het bereik, met een korte daglichturen, voeden houthoen zwaar in larikskronen voordat ze gaan slapen, proberen de struma zo veel mogelijk te vullen en te gaan slapen in 2-5 lux (Andreev, 1980). Vaak, als de weersomstandigheden het toelaten, loop je 's middags lang in de sneeuw rond op zoek naar een aantrekkelijkere scheut dan lariks, voedsel - rozenbottels, knoppen en katjes van dwergberken, bosbessen. Wandelen in de sneeuw bemoeilijkt de vogels niet, zelfs niet met losse sneeuw. Met een gemiddelde spoorbelasting van 24,5 g / cm2 bij mannen en 22,3 g / cm2 bij vrouwen, valt de diepte van de eerste gemiddeld 70 mm met een staplengte van 22 cm. Tijdens dagelijkse voeding passeert het auerhoen 350-440 m (Andreev, 1980) .

Overnacht in besneeuwde kamers in de wei, open plekken of kanalen. De diepte van de besneeuwde kamer van het mannetje is 39-42 cm, de vrouwtjes 32-35 cm, de dakdikte is 11-15 cm. De lengte van de toegangstunnel is 0,8 tot 1,5 m (Andreev, 1980). Ze vliegen weinig in de winter en besteden minder dan 2 minuten per dag aan vluchten van voederplaatsen naar slaapplaatsen en vice versa, aan vluchten naar voederbomen. Bij lage temperaturen, onder -40 ° C, is het bijten van larikscheuten, die breekbaar worden in de kou, niet moeilijk voor de vogel, en de vogel besteedt niet meer dan 0,2% van het dagelijkse energiebudget om het dagelijkse rantsoen te verzamelen. Bij intensief voeren maakt het auerhoen 27-30 bijtende bewegingen in 13 seconden. Tijdens langzaam voeren gaat elke dergelijke beweging gepaard met een dubbele klik, duidelijk hoorbaar in kalm weer gedurende 50-70 m. De eerste klik is een inbreken in twee delen van de scheut, die de vogel bijt met een krachtige top van het geile gehemelte, uitstekend in de mondholte (Potapov, 1974), de tweede - het definitief afbreken van een stuk van een tak. Bij hogere temperaturen verliezen larikstakken hun breekbaarheid en besteden korhoenders meer moeite om ze af te bijten (Andreev, 1980).

Het dagelijkse dieet is ongeveer 142 g droge stof of 338 g rauw voedsel. Voor vrouwen is het dagelijkse dieet 97 g droge stof (231 g rauw voedsel). Van deze hoeveelheid absorberen vogels 29-31% van de energie, wat 967,2 kJ / dag is voor de man en 745,3 kJ / dag voor de vrouw. De kosten voor het verwarmen van het voer in struma bij –40 ° C zijn 10–11% van deze waarden (Andreev, 1980). Het dagelijkse energiebudget is eigenlijk iets hoger, omdat vogels vanaf de herfst dagelijks afvallen, voornamelijk vanwege de uitgaven voor vetreserves. De laatste zijn behoorlijk significant, bij vrouwen in het noorden bereiken ze 9% van het lichaamsgewicht (Andreev, 1980), maar het vet verdwijnt volledig begin mei of zelfs eerder. In het Baikal-gebied behouden vrouwen in het voorjaar aanzienlijk meer vet dan mannen, tot 12% van het lichaamsgewicht (Kirpichev, 1960).

Vet wordt afgezet in de onderhuidse depots op het heiligbeen, rond de struma, op de heupen, borst en schouder pterillia, nek, staart en buik. Op de inwendige organen wordt vet voornamelijk rond de maag afgezet, evenals in de lus van de luchtpijp. Bij strenge vorst hebben vogels in elk geval de neiging om zich in de sneeuw te begraven, maar als het onmogelijk is om dit te doen (weinig sneeuw of harde korst) brengen ze de nacht door op bomen, ineengedoken in de dikke takken of op sneeuw in oppervlaktegaten. Bij temperaturen onder -40 ° C verkorten vogels merkbaar de voedertijd door intensieve voederproductie in larikskronen.De laagste temperatuur waarbij het voeren van het auerhoen op Omolon werd waargenomen, was 53 ° С (Andreev, 1980).

Leefgebied

Het bereik van het auerhoen valt in algemene termen samen met de verdeling van bossen uit de lariks van Kayander en Gmelin. Favoriete habitats zijn schaarse lariksbossen met een overvloed aan rode bosbessen of bosbessen, afgewisseld met dicht struikgewas van larikstruiken, brandwonden en moerassen. In het zuidelijke deel van het bereik leeft het in gemengde lariks-, ceder- of dennenbossen. In de bergen woont ook bergbossen, en in Khentei en Hangai nestelt zich in een breed scala aan soorten bossen met rode bosbessen daar (Kozlova, 1932).

In Kamchatka wonen, naast lariksbossen, houthoen loofbossen van steenberk. Over het algemeen kan een duidelijke hechting van het auerhoen aan schaarse plantages overal worden getraceerd, hij vermijdt duidelijk de dichte donkere naaldboom taiga, evenals solide massieven van gesloten tribunes (Egorov et al., 1959, Mishin, 1960). Steenhoen houdt ook niet van scherp ruig terrein en geeft de voorkeur aan valleien, holten, zachte hellingen of passerende vliegtuigen in de bergen.

Eten

De verbinding tussen het auerhoen en de lariks is vooral duidelijk in de winter, wanneer de terminale takken met knoppen, soms de kegels van deze boom, het belangrijkste en vaak het enige voedsel zijn gedurende de winter. De terminale scheuten van lariks, die een groot aantal knoppen dragen, hebben een dikke laag schors en cambium. Tijdens de eerste behandeling in de maag met behulp van gastrolieten worden de schil en cambium volledig van de scheuten gepeld, zodat alleen kernstaven met een gemiddelde dikte van ongeveer 1 mm overblijven, die het grootste deel van de vaste uitwerpselen vormen (de dikte van gegeten scheuten is 3-5 mm). In gemengde bossen, waar naast lariks, dennen, ceder of spar ook groeien, eten houthoen vaak hun naalden, vooral ceder, zoals in Transbaikalia (Kirpichev, 1960, Filonov, 1961) of de Amoer-regio, zodat deze naalden kunnen worden en overheersende feed. Er zijn zelfs directe aanwijzingen voor de winterconcentratie van korhoen in pijnbomen (Barancheev, 1965, Izmailov, 1967).

Waar de sneeuwbedekking klein is, zijn de bladeren en bessen van bosbessensap en bosbes opgenomen in het winterdieet. Op veel plaatsen voeden vogels zich met knoppen en terminale scheuten van berk of wilg, en in Kamchatka (op plaatsen en in Transbaikalia) vormen terminale scheuten en zaadberkkatjes vaak het hoofdvoer, waaraan wilgenknoppen in een klein aantal worden toegevoegd (Averin, 1948). Op Sakhalin werden in februari en mei lariksennaalden gevonden in de struma van vogels (Mishin, 1960). Regelmatige voeding van lariksnaalden (tot 200 g per voeding) van september tot de val van naalden werd alleen opgemerkt in de Amoer-regio. (Barancheev, 1965). Op sommige plaatsen in de winter zijn dieet van groot belang de vruchten van jeneverbes en rozenbottels, vooral in de eerste helft van de winter. In het geval van een oogst worden rozenbottels soms het belangrijkste voedsel.

Bijvoorbeeld in de vallei van de rivier. Omolon (67 ° N) van november tot februari 1973/1974, houthoen voornamelijk gevoed met rozenbottels, die ongeveer 80% van hun dagelijkse voeding uitmaken, en schakelde pas in maart over op larikscheuten (Andreev, 1975). In het voorjaar, met sneeuwsmelten, wordt vogelvoer gevarieerder, voornamelijk vanwege overwinterde bessen (kraaibessen, rode bosbessen, veenbessen, bosbessen, bosbessen). Aan de noordoostelijke oever van het Baikalmeer, in de struma van auerhoen, geoogst in maart - mei, overheersten dennennaalden, scheuten en vrouwelijke bloemen van Daurische lariks, minder naalden, knoppen en scheuten van ceder, veel berberisbessen, evenals zijn zaden en bloeiwijzen, cranberrybessen, knoppen, scheuten en bladeren van bosbessen, lumbago bloemen, dozen koekoekvlas (Novikov, 1941).

In de zomer vallen de scheuten en knoppen van lariks volledig uit het dieet, en het belangrijkste voedsel zijn zaden, bloemen en groene delen van kruidachtige planten (verschillende zegges, levendbarig boekweit, klaver). Vanaf de tweede helft van de zomer beginnen verschillende bessen te heersen, die hoen groen beginnen te eten. In de zomer eten zijn er veel insecten, waaronder mieren, hun eieren, poppen en larven, evenals orthopterans overheersen. In de zomer en herfst wordt wilde roos gegeten, evenals scheuten en knoppen van verschillende soorten boomstruiken (behalve lariks, waarin alleen naalden worden gegeten). Bessen vormen het belangrijkste voedsel tot het begin van de vorst, maar op sommige plaatsen zijn pijnboompitten en, zoals reeds vermeld, lariksnaalden belangrijk. Gastrolyten worden al gevonden in donzige kuikens. In het late najaar, gaat stenenhoen, net als gewoon korhoen, uit op ontsluitingen (eversie van wortels, kliffen langs wegen, rivieroevers) om kiezels te verzamelen.

Economische waarde, bescherming

Tot voor kort was het auerhoen een belangrijke commerciële soort. De oogst in een aantal regio's van Oost-Siberië, voornamelijk in het zuidelijke deel, bedroeg indrukwekkende aantallen. Onlangs hebben echter langdurige depressies in aantal, in combinatie met populatiegroei in veel gebieden en het wijdverbreide gebruik van individuele motorvoertuigen, ertoe geleid dat deze soort op de meeste plaatsen vrij zeldzaam is geworden. Gezien het feit dat schommelingen in de overvloed van deze soort veel groter zijn dan in de gewone auerhoen, kan worden aangenomen dat herhaalde uitbraken van overvloed en de depressie ervan in de toekomst mogelijk zijn.

Voor de meeste regio's van Oost-Siberië en het Verre Oosten, die nog steeds niet erg bevolkt zijn, zal deze soort van groot belang blijven wanneer de aantallen stijgen. In het zuidelijke deel van het gebied, waar het negatieve effect van antropogene factoren snel groeit, moeten dringende maatregelen worden genomen om deze soort te beschermen en rationeel te gebruiken. Dit is vooral belangrijk omdat de zuidelijke delen van het bereik het meest gunstig zijn voor het bestaan ​​van de soort en het meest productief zijn. De eerste maatregelen zijn het verbeteren van de jachtregels en het verzekeren van de implementatie ervan. Jagen op deze soort mag alleen worden toegestaan ​​in oktober-januari (wat overigens traditioneel is voor Siberië). Het is ook noodzakelijk om de bescherming van stromen te waarborgen.

In de toekomst is het noodzakelijk om (op basis van moderne jachtboerderijen) biotechnologische maatregelen te ontwikkelen en te testen om het aantal van deze soort te vergroten. Het is nu al nodig om een ​​effectief netwerk van heiligdommen te creëren op punten die van strategisch belang zijn voor reproducties van deze soort, die nog moeten worden bepaald.

Capercaillie

Auerhoen - Tetrao parvirostris bonaparte - Het lijkt op een gewone auerhoen, maar iets kleiner. Op de rug en nadhvoste witte vlekken, zijn staartveren zwart. De bek is zwart. Het vrouwtje is donkerder en stormachtiger dan dat van een gewoon auerhoen. Er zijn kruisingen die de kenmerken van beide soorten combineren. Het huidige nummer bestaat alleen uit klikken en het mannetje stopt niet tijdens het presenteren. Daarom is het veel moeilijker om bij het huidige stenenhoen te komen dan bij gewoon. Een typisch leefgebied zijn lariksbomen van verschillende soorten met een dunne grasstruiklaag. In de wintervoeding zijn er knoppen en scheuten van Daurische lariks.

Stone auerhoen woont in Oost-Siberië. Het onderscheidt zich door een donkerder verenkleed dan het gebruikelijke auerhoen, bijna zwart verenkleed, witte vlekken op de vleugels en staartbedekkingen, een aanzienlijk langere romp en staart, kleinere kop, bek en spanwijdte, en een vrouwtje van donkerbruine kleur.

Korhoen (auerhoen, korhoen, hazelhoen en andere)

Nu - een link naar een geweldig artikel.
Ik zal later informatie over de vogel toevoegen. Het zou leuk zijn als iemand verbonden is - ik zal de informatie over de soort naar dit headerbericht kopiëren.

Sergey Pavlovich Kirpichev, Ph.D., een ornitholoog, probeert bedreigde vogels voor de mensheid te bewaren.

Uitgegeven door Miracinonyx (04 september 2010 00:26:59)

Miracinonyx:

Wennen ze helemaal niet aan een persoon? Overal waar ze schrijven dat ze in gevangenschap sterven aan stress en zich nooit voortplanten ?!

Auerhoen is niet zo verschrikkelijk!
Pogingen om auerhoen in gevangenschap te houden zijn al lang ondernomen. In sommige reservaten (pijlers, Darwin-reservaat) zijn succesvolle experimenten met het onderhoud, temmen en fokken van auerhoen uitgevoerd. Capercaillie is opgenomen en gepropageerd in sommige kinderdagverblijven en kinderdagverblijven.
Wilde vogels fokken
Auerhoengedrag onder temmen
De principes van het temmen van wildvogels die in het wild zijn gevangen voor de vorming van de ouderkudde op de dichoferm

Hier zijn enkele gegevens over de Karasuk-kwekerij:

Momenteel wordt het volgende nummer van de belangrijkste dieren hier gehouden: steenarenden (1/1), Himalayan Ular (5/7), trap (1/1), jack (1/0), strep (5/4), Aziatische wilde vrouw (20 / 34), auerhoen (3/6), zwart korhoen (3/6) en kraaghoen (2/1).
Voor het houden van dieren is er een volièrecomplex met een oppervlakte van meer dan 3.000 m², dat zorgt voor het onderhoud van volwassen dieren en jonge dieren van verschillende leeftijden. Goede resultaten werden verkregen in de studie en het fokken van Aziatische korhoen, auerhoen en zwarte korhoen (Klimova, Shilo, 2006). Afval van deze soort, evenals van steenarend en Himalaya ular, wordt jaarlijks gekweekt.

In het algemeen, IMHO, kun je in gevangenschap houden en fokken elk dier in goede omstandigheden. Hoewel een blauwe vinvis, als het mogelijk is om een ​​pool te organiseren met een volume van de helft van de Wereldzee en een miljoen of twee ton plankton, het allemaal neerkomt op initiatief en kansen.

Pin
Send
Share
Send