Over dieren

Loon vogel

Pin
Send
Share
Send


Bekijk naamLatijnse naamEngelse naamstaatsoort

Gezin: Loon (Gaviidae)
Roodkeel LoonGavia stellata (Pontoppidan, 1763)RoodkeelduikerNestelende trekvogels, gedeeltelijk overwinterende soorten.Loonies (Gavia Forster, 1788)
Zwartkeel loonGavia arctica (Linnaeus, 1758)Duiker met zwarte kelenNestelende trekvogels, gedeeltelijk overwinterende soorten.Loonies (Gavia Forster, 1788)
Wit-nek LoonGavia pacifica (Lawrence, 1858)Arctic DiverNestelende trekvogels, gedeeltelijk overwinterende soorten.Loonies (Gavia Forster, 1788)
Withoofdige loonGavia adamsii (Gray, 1859)Duiker met witte snavelNestelende trekvogels, gedeeltelijk overwinterende soorten.Loonies (Gavia Forster, 1788)
Polar loonGavia immer (Brunnich, 1764)Grote noordelijke duikerOnregelmatig vliegend uiterlijk.Loonies (Gavia Forster, 1788)

Selectie Loon-vormige Gaviiformes

De Loons zijn vrij grote vogels, wier levensstijl nauw verwant is met het watermilieu. Dit laat een merkbare indruk achter op alle morfologische kenmerken van de Loons: valky, gestroomlijnd, langwerpig lichaam, langwerpige flexibele nek, verlengde benen en uitgerust met zwemmembranen, stijf, dik en nauwsluitend verenkleed. De trommelvliezen zijn continu en bedekken, net als in anseriformen, drie voorvingers. De rugvinger is slecht ontwikkeld.

Figuur 7 Diagram van de structuur van zwemmembranen in Loons (1) en fuut (2)

Tarsus niet bevederd, sterk afgeplat, vrij lang, sub-mesh aan de voorkant, mesh glad aan de achterkant. De vleugels zijn scherp, relatief smal en kort. De snavel is scherp, priemvormig, de neusgaten zijn erdoor, spleetachtig, met een huidklep die voorkomt dat water de mondholte binnendringt tijdens het duiken.

De schedel van de waan is schizognatisch, holorinal. De cervicale wervels zijn 14–16. De borstwervels zijn niet gefuseerd en vormen niet het ruggenmerg. Het borstbeen is smal en langwerpig; het bekken is ook lang en smal. Het scheenbeen is lang en reikt bijna tot aan het interdorsale gewricht. De patella is versmolten met de knemiale toppen van het onderbeen. De structurele kenmerken van de articulatie van de dij met het onderbeen maken rotatie van het onderbeen in het gewricht langs de lengteas mogelijk, en het specifieke gewricht van de onderarm met de vingers beperkt de mogelijkheid van hun beweging, maar verhoogt de algehele sterkte van de beenstructuur als geheel. De lengte van de hand is ongeveer gelijk aan de lengte van de onderarm. Het skelet van de duiker is licht pneumatisch en extreem duurzaam.

Pluis omvat zowel aptheria als pterillia. Veren hebben een zijstam. De coccygeale klier is bevederd.

De Loons voeden zich uitsluitend met dierlijk voedsel, voornamelijk vissen en ongewervelde waterdieren. Prooi wordt ontdekt door aan de oppervlakte te zwemmen of in de waterkolom te duiken. Duik tijdens het duiken het hoofd en de nek naar beneden en naar voren, druk op de onderarm en poot met uitgestrekte vingers naar voren en draai vervolgens het scheenbeen naar buiten in een rechte hoek zodat de vingers een zijwaartse positie innemen. Hierna produceert een snel rechttrekken van de voorpoot en het afwenden van de benen met gespreide vingers naar achteren en iets omhoog een duw die de vogel in water onderdompelt. Op het laatste moment van de duw staan ​​de poten ver uit elkaar, de vingers strekken het membraan en dan komen de benen samen, knijpen het water en gooien het terug. Voordat ze duiken, drukken de Loons stevig op het verenkleed en verwijderen ze lucht, wat bijdraagt ​​aan een onmiddellijke toename van het soortelijk gewicht van het lichaam. Bij het verplaatsen in de waterkolom helpen vogels zichzelf vaak actief met vleugels. De kleine prooi wordt door water ondergeslikt, de grotere wordt naar de oppervlakte gebracht en uit het hoofd geslikt. Voedsel voor de kuikens wordt niet in de bek gebracht, maar in de slokdarm.

De grootte van het metselwerk wordt bepaald, afwijkingen zijn willekeurig en relatief zeldzaam. Type ontwikkeling van kuikensbroed. Er is geen seksueel dimorfisme (vrouwtjes zijn slechts iets kleiner), maar leeftijdsgebonden en seizoensgebonden dimorfisme is uitgesproken. Ecologisch gezien is de loongroep erg homogeen.

Loons vormen op een systematische manier een zeer geïsoleerde groep, waarschijnlijk een van de oudste onder vogels. De uiterlijke gelijkenis met futen, die werd geïnterpreteerd als een manifestatie van systematische nabijheid, is puur convergent. Sommige kenmerken van de skelet- en eiwitsamenstelling van eiwit duiden op een verre relatie tussen de Loons en Charadriiformes. Duikerachtige fossielen zijn bekend uit het Boven-Krijt (Lonchodytes) en uit het Boven-Oligoceen (Columboides) van de VS. Het geslacht Gavia is gevonden sinds het Lower Pliocene uit Florida en Californië.

De volgorde van de Loons wordt vertegenwoordigd door de monotypische familie Gaviidae met het enige geslacht Gavia, bestaande uit vijf soorten. De verdeling van de bestelling is beperkt tot het Holarctisch gebied, waar de Loons in nesttijd voornamelijk de toendra, bostoendra en boszones bewonen, deels uitgaand in bossteppen en zelfs steppen. In de fauna van de USSR zijn alle vijf soorten Loons vertegenwoordigd.

Habitathabitat en levensstijl

De Loons worden altijd bewoond door koude streken. De belangrijkste habitats zijn Eurazië en Noord-Amerika. Breng hun hele leven door op het water. Wanneer de vijver bevriest, worden vogels gedwongen om naar andere plaatsen te vliegen.

Loon eend geeft de voorkeur aan grote en koude vijvers. Meestal zijn dit meren en zeeën. De lichaamsvorm van de vogel draagt ​​bij aan een dergelijk waterleven; het is gestroomlijnd en enigszins afgeplat. Door de aanwezigheid van membranen kan de vogel vrij zwemmen en zelfs duiken. Dik warm verenkleed zorgt ervoor dat de duiker niet bevriest in koud water.

Je kunt Loons ontmoeten in de toendra- of bosgebieden. Ze kunnen in de bergen leven. Ze brengen hun hele leven niet ver van het water door. Ze overwinteren vaak in de Zwarte, Baltische of Witte Zee, evenals de Pacifische kust. De vogel is mooi, geeft de voorkeur aan schone plaatsen.

De Loons zijn vogels die het grootste deel van hun tijd onderweg doorbrengen. Vliegen van plaats naar plaats, vinden ze gemakkelijk hun eten en broeden kuikens. Geef altijd de voorkeur aan schoon water en rotsachtige oevers.

De Loons zijn meestal monogaam. Ze creëren paren voor het leven. Ze vliegen van plaats naar plaats en halen samen de kuikens eruit. Vogels komen heel gemakkelijk uit het water. Ze vliegen hoog, maar voornamelijk op een recht pad. Deze vogel is niet aangepast aan scherpe bochten. Als ze het gevaar voelt, duikt ze meteen in het water.

Ze kunnen duiken tot een diepte van 20 meter en maximaal 2 minuten onder water zijn. Na de vlucht landen de Loons alleen op het water. Wanneer ze proberen te landen, breken vogels hun poten of breken.

Uitzicht op de Loons

Tegenwoordig is de loonpopulatie beperkt tot vijf soorten, namelijk:

  • Arctic Loon of zwarte bek,
  • Zwartkeel loon,
  • Roodkeel Loon,
  • Withoofdige loon,
  • Wit-nek Loon.

De aard van al deze vogels is vergelijkbaar. In feite verschillen ze alleen qua uiterlijk. Ze geven allemaal een hartverscheurende kreet, die nauwelijks kan worden verward met geluiden van andere vogels. De meest voorkomende vorm is zwarte loon (Black-).

Afgebeeld Black-throated Loon

De roodkeelduiker onderscheidt zich door zijn schoonheid. Een roze streep bevindt zich in haar nek, die op een kraag lijkt van veraf. De vogel is vrij zeldzaam.

Beschrijving en kenmerken van de loon

De Loons leven in packs. Ze vestigen zich altijd op koud water en leven daar tot het volledig vriest. De Loons zijn heel voorzichtig vogels. Met mensen kunnen praktisch niet met elkaar opschieten. Het is moeilijk om van deze vogel een thuis te maken. Daarom zijn er geen voorbeelden van boerderijen waar het loon wordt bewaard. Ze worden soms gejaagd (zwarte loon). Sommige van deze families staan ​​in het Rode Boek.

Het moet gezegd worden dat Loons constante vogels zijn. In de regel, zelfs op zoek naar een reservoir, vliegen ze naar dezelfde plaatsen. Vogels leven ongeveer 20 jaar. Voorheen werd op vogels gejaagd vanwege vacht en huid, maar al snel nam hun populatie sterk af en werd jagen verboden. Loonvlieg hoog. Stijg in de lucht uitsluitend vanuit het water. De membranen op de vingers zijn zo gerangschikt dat het lastig is om van het land op te stijgen.

Afgebeeld Roodkeelduiker

Loon voeden en fokken

Het hoofddieet van de duiker is kleine vis, die de vogel vangt tijdens het duiken. In feite kan het alles eten dat rijk is aan een meer of zee. Het kunnen weekdieren, kleine schaaldieren, wormen en zelfs insecten zijn.

Het vermogen om zich voort te planten in de Loons komt vrij laat - al in het derde levensjaar. Nesten draaien paren in de buurt van vijvers, vaak direct aan de kust, als er veel vegetatie in de buurt is. Van het nest tot het water maken het vrouwtje en het mannetje greppels waardoor het handig is om snel in het water te glijden, te eten en terug te keren naar het nest.

Meestal legt het vrouwtje 2 eieren, een zeldzaam geval wanneer er 3 in het nest zitten.De eieren hebben een mooie vorm en kleur. Het leggen van eieren vindt niet op dezelfde dag plaats, vaker met een interval van ongeveer een week. Vrouwelijke en mannelijke broeden op hun beurt eieren uit. Een van de ouders zit altijd in het nest. De incubatietijd is gemiddeld 30 dagen.

De witsnavelkleur onderscheidt zich door een grote lichte snavel

Als de vogel het gevaar voelt, dan glijdt hij stilletjes langs de geul in het water en begint luide geluiden te maken en zijn vleugels op het water te slaan en de aandacht te trekken. Kuikens komen uit met donker bont. Bijna onmiddellijk kunnen ze goed duiken en zwemmen. Ouders voeden ze in de eerste weken. Hun dieet bestaat uit insecten en wormen. Na een paar weken beginnen de kuikens zichzelf te voeden. Ze kunnen vliegen op de leeftijd van 2 maanden.

Interessante Loonfeiten

1. Duikers met een zwarte keel en een witte kop staan ​​in het Rode Boek.
2. De kreet die de vogel maakt is als een gehuil van een woest beest.
3. Op deze vogels wordt alleen gejaagd vanwege vacht en huid.
4. Loonvlees is niet populair bij jagers.
5. Er zijn geen boerderijen waar de loon wordt gefokt.
6. Paren op de Loons zijn gemaakt voor het leven, alleen in het geval van overlijden van de partner, zoekt de vogel een vervanging.
7. Een schreeuw wordt meestal gemaakt door een man, alleen in de paartijd kan een vrouw luide geluiden maken.

Pin
Send
Share
Send