Over dieren

Kraai bolsheklyuvaya

Pin
Send
Share
Send


Latijnse naam:Corvus corax
order:passerine
familie:corvids
Bovendien:Europese soortbeschrijving

Uiterlijk en gedrag. Een grote zwarte vogel, veel groter dan een kraai, de grootste van de zangvogels. Lichaamslengte 55 - 70 cm, spanwijdte 115 - 130 cm, gewicht 0,8 - 1,6 kg. Het wordt meestal alleen gehouden, in paren of broedsels, maar soms op plaatsen met een overvloed aan voedsel wordt het in grote groepen verzameld.

beschrijving. De kleur is effen, zwart, als een zwarte kraai en een toren. Het verschilt van hen in grotere maten, een grote kop, een massieve scherpe zwarte snavel (de hoogte is meer dan de helft van de hoogte van de kop), een wigvormige staart. Op de keel vormen puntige veren die naar voren en naar voren steken een eigenaardige baard. De kleuren van mannen en vrouwen verschillen niet; mannen zijn iets groter dan vrouwen. Volwassen vogels zijn volledig zwart met een blauwe metaalachtige tint. De bek is zwart, groot. Bovenbeet met een scherp bolle rand en een kleine haak aan de top. Neusgaten bedekt met harde haren naar voren gericht. De poten zijn zwart. De klauwen zijn groot, gebogen. De ogen zijn donkerbruin.

Bij jonge vogels is het verenkleed saai zwart, zonder een metaalachtige tint. Ze zijn merkbaar kleiner en slanker. Tijdens de vlucht zijn de vleugels flapperen dan volwassenen. Tijdens de vlucht is een langwerpige wigvormige staart merkbaar. Aan het einde van de winter kun je vanuit de lucht ravenspelletjes kijken met een duik en hun rug aanzetten. De vlucht is snel, met zeldzame vleugelslag, op korte afstand hoor je het geluid van de vleugels. In staat om te stijgen. Hij loopt op de grond, voordat hij van de grond vertrekt, maakt hij verschillende sprongen.

Een stem. Het karakteristieke lage gerommel kwaaktboef boef", Voor jongeren -"edge-edge", Gebruik andere, zeer diverse signalen.

Distributiestatus. Het assortiment beslaat bijna het hele noordelijk halfrond: Eurazië, Noord-Amerika en Noord-Afrika. In Europees Rusland is het overal te vinden, behalve enkele arctische eilanden en vlaktes van de toendra. Het is zeldzaam in de steppen en in de centrale delen van doorlopende bossen. Het kan zich vestigen aan de rand van steden en in grote bosparken. Leidt vooral een zittende levensstijl. In de winter concentreert het zich in steden en dorpen.

levensstijl. Het leeft in bossen, rivierdalen, woestijnen en bergen. Nesten op hoge bomen en rotsen. Binnen nederzettingen kan het zich vestigen op torens, belforten, krachttorentorens en hoge gebouwen. De laatste jaren nestelden zich op hoogspanningsleidingen. Begint te fokken op de leeftijd van twee jaar. Paren zijn constant, uitgedrukt nesteling conservatisme. Nesten worden meestal door zichzelf gebouwd, maar de gebouwen van andere mensen kunnen ook bezetten. Nesten worden meerdere jaren gebruikt, tussen de nesten van naburige paren zelden minder dan 1 km. Het begint al te fokken voordat de sneeuwlaag is gesmolten. In koppeling zijn er 4-6 blauwachtig groene eieren met bruine stippen. Het vrouwtje broedt 19-21 dagen, het mannetje voedt haar op dit moment. Beide ouders voeden de nestvogels en de kleintjes verlaten het nest op de leeftijd van 5-6 weken. Na vertrek blijven jonge vogels lang bij hun ouders.

Omnivoor vogel. Een zeer belangrijk aandeel in het dieet is aas. Het jaagt ook op kleine zoogdieren (tot de grootte van een haas), eet eieren, kuikens en volwassen vogels, hagedissen, vissen en ongewervelde dieren. Kraaien die in verstedelijkte landschappen leven, schakelen over naar afval. In staat om voerreserves te maken.

Lifestyle.

Bewoont ijle vlaktes en bergbossen. In de winter wordt het bewaard in pakketten in de buurt van dorpen en steden. Gemeenschappelijke sedentaire vogel. Het voedt zich vaker op de grond. Nest schikt op een boom. Koppeling van 5-6 groenachtig blauwe eieren met bruine stippen in april - mei. Stem geuit "croo-croo" of "kau-kau." Het verschilt van andere raven in zijn enorme lange snavel. Van een raaf, een kleinere.

Pin
Send
Share
Send