Over dieren

Hood Skunk

Pin
Send
Share
Send


Skunk is een roofzuchtig zoogdier uit de Skunk-familie (Mephitidae). Het woord stinkdier is bijna een huishoudelijk woord, en hoewel de meeste mensen het nog nooit live hebben gezien, heeft zeker iedereen gehoord over de kenmerken ervan om een ​​ongelooflijk nare en aanhoudende geur uit te stralen. In alle eerlijkheid moet echter worden opgemerkt dat het dier zijn toevlucht neemt tot een "chemische aanval" alleen in geval van gevaar, waarbij de dader meestal van tevoren wordt gewaarschuwd voor zijn bedoelingen. Over het algemeen is dit van nature een behoorlijk mooi en vredig wezen.

Waar wonen stinkdieren?

Stinkdieren komen veel voor in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, ze leven niet alleen in het uiterste noorden van Canada. De dieren bewonen de meest uiteenlopende biotypes, maar de favoriete habitats zijn rotsachtige hellingen en randen in de buurt van de rivieren. Stinkdieren voelen zich ook vrij comfortabel in en rond steden, omdat je hier altijd voedsel en onderdak kunt vinden. Overdag zitten stadsstinkdieren in de pijpen en kelders van huizen, en 's nachts vuilnisbakken en stortplaatsen.

Typen en foto's van stinkdieren

Door hun structuur nemen stinkdieren een tussenpositie in tussen dassen en fretten. Het lichaam is sterk, de benen zijn kort met lange klauwen, die de dieren gebruiken bij de extractie van voedsel en ook bij de bouw van holen.

Op de foto, stinkdieren in de buurt van het gat.

De lichaamslengte van stinkdieren is gemiddeld 35-43 cm, plus een donzige staart van 17-30 cm lang.

Alle dieren zijn zwart-wit geverfd, terwijl de kleur niet alleen bij verschillende soorten kan variëren, maar ook bij individuen die tot dezelfde soort behoren.

Volgens verschillende schattingen zijn er 10-13 soorten stinkdieren in de wereld.

Gestreept stinkdier

Gestreept stinkdier (Mephitis mephitis) is het meest voorkomende lid van de familie. Hij woont in het zuiden van Canada, in de centrale en noordelijke Verenigde Staten, in het noorden van Mexico. Vaak vestigt een gestreept stinkdier zich in de buitenwijken en steden. Schikt schuilplaatsen in holen en kelders van huizen. De vachtkleur is zwart met divergerende witte strepen op de rug, op de kop is er een witte vlek en een witte strook.

Mexicaanse stinkdier

De Mexicaanse stinkdier (Mephitis macroura) is de kleinste van alle stinkdieren. Het wordt gevonden in het zuidwesten van de Verenigde Staten, leeft in rotsachtige kloven en woestijnen. Wol kan zwart zijn met een volledig witte rug, zwart met twee dunne witte strepen aan beide zijden van de rug, of een combinatie van de eerste en tweede kleuropties.

Gevlekte stinkdieren

Het geslacht Spilogale combineert 3 soorten:

  • klein stinkdier (S. Gracilis). Gedistribueerd vanuit het midden van de VS naar Oost-Mexico,
  • gevlekt stinkdier S.Putorius. Woont in het zuidoosten en midden van de VS naar Mexico,
  • dwergstinkdier (S. pugmea). Het leeft in het westen en zuidwesten van Mexico.

Op de onderstaande foto een klein stinkdier (S. Gracilis).

Alle gevlekte stinkdieren zijn goede dartkikkers. Ze plaatsen schuilplaatsen tussen stenen, in gaten en ook in kelders van huizen. De vacht is zachter dan andere soorten. De kleur is zwart, met 4-6 intermitterende witte strepen of vlekken.

Varkensvlees Stinkdieren

Het geslacht Conepatus combineert 5 soorten:

  • varkensstinkdier C.mesoleucus. Gevonden in het zuiden van de VS en in Nicaragua,
  • Oost-Mexicaanse Skunk C.leuconotus. Woont in Texas en Mexico
  • half stinkdier C.semistriatus stinkdier. Het leeft in het zuiden van Mexico, het noorden van Peru, in Brazilië,
  • Zuid-Amerikaanse Skunk C.chinga. Woont in Argentinië, Bolivia, Chili, Peru, Paraguay,
  • Humboldt Skunk C.humboldii. Het wordt gevonden in Chili en Argentinië.

Varkensstinkdieren geven meestal de voorkeur aan ruw terrein, schuilplaatsen schikken zich in holen en tussen stenen. De jas is zwart, met een brede witte streep op de rug, de staart is wit. Er is geen witte streep op het hoofd. De neus is breed en kaal, doet vaag denken aan een big.

Skunk Smell - A Walking Chemical Weapon

De wilde, walgelijke geur van stinkdieren irriteert zelfs de kleinste menselijke neus. Maar voor de dieren zelf is dit een formidabel wapen tegen vijanden, een garantie voor hun veiligheid.

Stinkdieren zijn een van de weinige zoogdieren die worden beschermd door chemicaliën. Ten eerste waarschuwt het stinkdier de vijand: neemt een dreigende houding aan, tilt zijn staart op, stampt met zijn voeten, sist, stijgt op zijn voorpoten en imiteert zelfs een vals "schot", dwz geeft de vijand alle gelegenheid om te voorkomen dat je een douche neemt van een walgelijke geurende vloeistof. Als dit niet werkt en de vijand het offensief voortzet, gaat het dier op zijn voorpoten omhoog, buigt zijn rug met een boog en spuit een giftige stroom door het hoofd naar de vijand, die het doel slechts vanaf een afstand van drie meter raakt. Dankzij deze manoeuvre hoeft het stinkdier de aanvaller nooit de rug toe te keren. De olieachtige substantie veroorzaakt ernstige oogirritatie bij het slachtoffer en bij nauwkeurig contact met de ogen is zelfs tijdelijke blindheid mogelijk.

Butylmercaptaan is de belangrijkste stof in de chemische wapens van het stinkdier. Het hoopt zich op in twee klieren aan beide zijden van de anus. Deze klieren worden omringd door spieren die geheim schieten door twee kleine gaten. Stinkende vloeistof in de klieren duurt 5-6 schoten, deze hoeveelheid hoopt zich op in ongeveer twee dagen.

Hoe leven stinkdieren in het wild?

Ondanks het feit dat stinkdieren de aarde perfect kunnen graven, kiezen ze meestal voor vreemden.

In holen rusten dieren, overleven de winter, baren welpen en brengen ze groot. Stinkdieren zijn actief in het donker, ze worden geselecteerd uit hun gaten wanneer het donker begint te worden.

Alle leden van de familie zijn uitstekende muizenvallen. De basis van hun dieet is knaagdieren en insecten, en de favoriete delicatesse zijn wormen en larven die in de grond leven. Over het algemeen zijn stinkdieren alleseters. Ze eten vis, kleine zoogdieren, vogeleieren, fruit, zaden. Bij gelegenheid zullen ze geen kikkers, salamanders, slangen en zelfs aas en afval achterlaten. Ze vinden prooi door geluid of geur, omdat je niet kunt rekenen op visie - het is slecht ontwikkeld. Om de winter en lente te overleven om zijn race voort te zetten, moet het stinkdier tegen de herfst zijn massa verdubbelen.

Stinkdieren leven het grootste deel van het jaar het liefst alleen, en alleen in het noorden overwinteren groepen van maximaal 20 personen in gemeenschappelijke holen. Gewoonlijk bestaat een groep uit één volwassen mannetje en meerdere vrouwen. De dieren gaan ongeveer 4 maanden naar bed. In het vroege voorjaar beginnen 'bruiloften' en na het paren keren de dieren terug naar een eenzame levensstijl.

Stinkdieren zijn vrij vruchtbaar: in één nest kunnen er maximaal tien welpen zijn. Zwangerschap duurt ongeveer 2 maanden. Bij bijna alle soorten verschijnt het nageslacht in april-mei, tot begin augustus leven de welpen bij hun moeder en gaan dan verder met zelfstandig leven. Mannen geven niet om nakomelingen, maar het gebeurt dat ze welpen doden.

Het grootste deel van het jaar bezet elke vrouw een individuele plot van 2-4 km2 groot, die aanzienlijk overlapt met de plots van andere vrouwen. Veel mannetjes bereiken meer dan 20 km2 en overlappen elkaar ook.

Stinkdieren zijn dragers van hondsdolheid. Vaak regelen ze winteropvang in de buurt van boerderijgebouwen, wat het risico op besmetting van huisdieren verhoogt. Vanwege de dreiging van een dodelijke ziekte in veel Amerikaanse staten verbiedt de wet het houden van stinkdieren thuis.

Honden, vossen, dassen, coyotes en oehoe's lopen meestal niet het risico stinkdieren aan te vallen uit angst voor een chemische aanval. Er wordt echter aangenomen dat als gevolg van schieten en vergiftiging door vergiften uit de handen van mensen, tot 50% van alle geboren dieren elk jaar sterven. Veel van hen sterven onder de wielen van auto's. Een heel klein deel van de stinkdieren in de natuur leeft tot drie jaar.

Uiterlijk wijzigen

Kapstinkdieren lijken erg op gestreepte stinkdieren. Ze hebben lange en zachte vacht. Het haar is langer in de nek en steekt uit in de vorm van een plooikraag, hierdoor heeft de look zijn naam gekregen. Het lichaam is dun en slank, de snuit is een kleine, lange staart, die tot 50% van de lengte van het hele lichaam kan uitmaken. De schedel van de skunks van de kap is gebogen, de hoogste hoogte in het schedelgedeelte. Van onderaf is de lengte van de schedel 56,1-60,3 mm, de breedte van de jukbeenderen is 38-40 mm, de lengte van de bovenkaak is 18-20 mm. Seksueel dimorfisme is goed uitgesproken: vrouwen zijn 15-20% minder dan mannen. Net als het gestreepte stinkdier heeft de kap ook 34 tanden.

Vrouwtjes hebben vijf paar tepels: twee paren zijn inguinaal, één is buik en twee geven borstvoeding. Mannetjes hebben een bot in de penis, het scrotum ontwikkelt zich alleen door het broedseizoen.

De lengte van volwassen mannen bereikt 70 cm (waarvan ongeveer 37,7 cm de staart is en nog eens 6,9 cm de achterpoten). De lengte van volwassen vrouwtjes is 65 cm (37 cm staart, 6 cm - achterpoten). De schofthoogte is ongeveer 20 cm, de gemiddelde lengte van de oren is 3 cm. De massa van mannen is 800-900 g en van vrouwen 400-700 g. Het maximaal mogelijke lichaamsgewicht is 2,7 kg.

Er zijn twee soorten kapstinkdieren. De eerste, een volledig witte rug, staart, witte dop op het hoofd, onderlichaam, snuit en benen zijn zwart, vaker voor. Het tweede type - het hele dier is zwart, aan de zijkanten zijn er twee afzonderlijke dunne strepen, de onderkant van de staart is wit.

Levensstijl bewerken

Hood stinkdieren leven in rotsachtige canyons, in de buurt van rivieren, in struikgewas en grasrijke vlaktes, kustgebieden, dennenbossen, aan de rand van bossen en op weilanden. De bergen kunnen tot een hoogte van 2.400 meter boven zeeniveau stijgen.

Hood stinkdieren zijn nachtdieren. Met het begin van de schemering gaan ze op jacht, en gedurende de dag verbergen ze zich in holen, in dichte vegetatie of in spleten van rotsen. Zeer geheime en angstige dieren. Ze bezetten gebieden van 2,8 - 5 km², maar vertonen geen agressie wanneer ze familieleden ontmoeten. Verschillende dieren kunnen zelfs naast elkaar voeren. Hood stinkdieren zijn solitaire dieren.

Hood skunk is een insectenetend dier. Bij het zoeken naar insecten beweegt het langzaam. Nadat hij een vogelei heeft verkregen, breekt hij de schaal niet met zijn tanden, maar gooit deze op een harde ondergrond totdat hij breekt. Naast insecten kunnen stinkdieren zich voeden met kleine knaagdieren.

Propagatie en bescherming tegen vijanden

Over het fokken van het kapstinkdier is zeer weinig bekend. Het broedseizoen duurt van half februari tot eind maart. Zwangerschap duurt 59-77 dagen. Elk jaar bevalt het vrouwtje van 2-8 welpen. Puberteit treedt op tot een jaar.

Stinkdieren gebruiken de anale klieren om zichzelf te beschermen tegen vijanden. Defensief gedrag is vergelijkbaar met een gestreept stinkdier. Zoekt zich bij het achtervolgen in schuilplaatsen of hoog gras.

Edit Hood skunk and man

De skunk van de kap heeft een zachte en lange vacht, maar heeft niet veel commerciële waarde. Deze soort wordt soms uitgeroeid, omdat men denkt dat stinkdieren dragers van hondsdolheid zijn. De lokale bevolking van Mexico jaagt op stinkdieren voor zijn geurige klieren, die in de volksgeneeskunde worden gebruikt.

Classificatie bewerken

Het kapstinkdier vormt 4 ondersoorten:

  • M. macroura milleri. Het leeft in New Mexico, Arizona, Matagalpa, Nicaragua.
  • M. macroura macroura. Zuid- en Midden-Mexico, Honduras.
  • M. macroura eximius. 15 km ten westen van Piedras Negras.
  • M. macroura vittata. Oaxaca (Mexico).

Bekijk de video: LegoTrip - Skunk feat Holly-HoodShow No Love (Mei 2020).

Pin
Send
Share
Send